سقف کاذب و برخی انواع آن
شرکت ترنج ارائه دهنده انواع خدمات کاغذ دیواری، پوستر کاغذی، پارکت، لمینت و اجرای انواع دکورهای فروشگاهی و کابینت های ام دی اف و چوبی با بهترین متریال و کمترین مبالغ در بین بازارهای مشابه می باشد و به کمک تیم مجرب خود انواع طراحی های مورد نیاز شما را جهت ایجاد محیطی متفاوت در خدمت شما عزیزان قرارد می دهد.
بایستی بگوییم که سقف های کاذب و دیوار پوشها ، پوششهای جدید و تازه ای به شمار میروند که در حال حاضر عده ی کثیری از مردم به سمت ان روی اورده اند و در تزیین و دکور منازل و محیط داخلی خود از ان بهره مند شده اند. سقف کاذب در حقیقت جایگزینی برای گچ کاری و رابیتس کاری به شمار می آید.
سازه سقف های کاذب نیز پیش ساخته میباشند و تحت آنالیز های متعددی هم قرار گرفته اند و از صفر تا صد در کارخانه ها ساخته میشوند و در مدت زمان اندکی در محل مورد نظر بکار میرود . و بکار گرفتن آن به شکل خشک می باشد که هیچ گونه به هم ریختگی ای را ایجاد نمی نماید .
از دیگر امتیاز سقف های کاذب استقامت در برابر رطوبت است. این که اصلا ترک نمی خورد و نیز نظافت آن به سهولت انجام میگیردو نیز حمل و جابجایی آن بسیار راحت و بدون خرابی محل میباشد. مثلا چنانچه که لوله ها نشت کرده باشد جهت حل این مشکل به سهولت آن قسمت سقف را که نصب کرده ایم باز مینماییم و بعد از رفع خرابی لوله مجددا آن را در سر جای قبلی خود نصب میکنیم که ممکن است مدت یک ساعت تمامی این کارها زمان ببرد. ولیکن در سقفهای سنتی تنها راه حل این میباشد که آن قسمت را تخریب نماییم و پس از برطرف شدن مشکل بایستی دیواری را که خراب کرده ایم را ترمیم نموده و دوباره نقاشی نماییم .
در این صورت به مدت 2 الی 4 روز از وقت و زمان ما تلف میشود و همچنین دارای هزینه های بالاتری هم میباشد. با کاربردهای سقف کاذب در مواردی که بیان میکنیم خود را نشان میدهد مثل تاسیسات زیر سقف اصلی و یا جلوگیری از تلف شدن دما و نیز نورپردازی مناسب و یا ایجاد محیط و فضای دکور که در این جا نورپردازی و ایجاد فضای دکور دارای اهمیت بالایی میباشند.
سقفهای کاذب مشبک گچی
حال مختصری از این سقف های کاذب را برای شما توضیح میدهیم سقفهای کاذب مشبک یا کلیک ، که از شبکه سازه های سپری (یا T شکل) وو نیز تایل های گچی ساخته شده است. شبکه T شکل به کمک آویزهایی که قابلیت تنظیم را دارا هستند به سقف اصلی متصل شده اند و بعد تایلهای گچی درون این شبکه جا دارند و قرار میگیرند.
سرعت و سهولت در نصب، دسترسی راحت به فضای تأسیساتی که پشت سقف کاذب مشبک است ونیز تعمیر و نگهداری آسان از خصوصیات بارز این سقفهای کاذب میباشد.
سقف کاذب در اصطلاح به سقفی که از سقف اصلی پایین تر بوده و همچنین بار و یا فشاری از بالا به آن اعمال نمی شود گفته میشود. که به علل مختلف از جمله کاهش ارتفاع بدلیل جلوگیری از اتلاف حرارت و رطوبت، عبور تاسیسات، آکوستیک نمودن صدا، نور پردازی های توکار مثل نور مخفی و یا پوشاندن تیرهای سقف اصلی و دلایل دیگر از آن استفاده میشود.
بار سقف کاذب بسته به نوع آن به سقف اصلی و یا دیوار های جانبی آن وارد میشود البته باید در نظر داشت که در صورت عدم اتصال مناسب فریم سقف کاذب با سفق اصلی ویا دیوارهای جانبی در صورت تنش هایی همانند زلزله ممکن است به سقف کاذب و یا سقف اصلی آسیب وارد شود.
جنس سقف کاذب می تواند از گچ، چوب، مواد معدنی، پی وی سی، آلومینیوم، …. باشد. در کذشته مرسوم ترین روش برای این کار استفاده از گچ و رابیتس میبوده که بعلت وزن بالای وارده به سقف اصلی ویا در مناطق زلزله خیز بعلت ایجاد آوار های خطرناک رفته رفته استفاده از آن در کشور های پیشرفته منسوخ گردیده و در کشورهای درحال توسعه نیز در حال منسوخ شدن می باشد.
سیستم جایگزین این نوع سقف کاذب استفاده از سقف های کاذب درای وال (ساخت و ساز خشک یعنی بدون ملات) می باشد . در این روش از پنل های از پیش آماده شده که بسته به نوع استفاده ویا محل استفاده از مواد مختلفی مانند گچ و سیمان و یا چوب و… تولید میگردد بر روی زیر سازی گالوانیزه ویا چوبی استفاده میگردد. مقرون به صرفه ترین این پنلها پنل های گچی بوده که آن نیز بسته به نوع استفاده دارای انواع مختلف منجمله مقاوم در برابر حریق یا رطوبت و یا هر دو وهمچنین پنل های معمولی می باشد.این نوع سقف کاذب پس از درز بندی و رنگ آمیزی از نظر ظاهری هیچگونه تفاوتی با سقف های کاذب سنتی (گچ و رابیتس) ندارد.
از انواع دیگر سقف های کاذب درای وال می توان به سقف های کاذب مشبک اشاره نمود که در این نوع از سقف های کاذب بدلیل استفاده از تایلهای مدولار قابلیت دسترسی به سقف اصلی نسبت به انواع دیگر سقف های کاذب درای وال راحتتر و سریعتر میباشد.معمولا از این نوع سقف کاذب در مکانهایی که بیشتر تاسیسات از زیر سقف اصلی عبور داده شده استفاده میشود تا درصورت نیاز دسترسی سریع و آسان به این تاسیسات فراهم باشد.
در سیستم درای وال نیز همانند سیستم های سنتی امکان ایجاد سقف کاذب دکوراتیو وجود دارد و میتوان با استفاده از زیر سازی مناسب و پنل های گچی سقف هایی زیبا همراه نور مخفی و یا نورپردازی های خاص بوجود آورد.
سقف کاذب سقف دومی است که پایین تر از سقف اصلی ایجاد شده و به سقف اولیه و دیوارهای اطراف متصل شده و بار آن توسط سازه اصلی تحمل میشود .
بطور کلی موارد عمده کاربرد سقف کاذب عبارتند از : عبور تاسیسات ، آکوستیک کردن ، موارد دکوراتیو ، سبک کردن ساختمان در برجها ، هدایت و جلوگیری از اتلاف حرارت و رطوبت ، نورپردازی مناسب با شرایط کار و زندگی و….
سقفهای کاذب میتوانند ، به صورت صاف و یا به اشکال دیگر ساخته شوند . سقف کاذب باید با مصالح سبک ساخته شده و فریم آن به نحو مناسبی به اسکلت یا دیوارهای مجاور متصل گردد که به علت ضربه ها و تکانهای ناشی از زلزله ، موجب خرابی دیوارهای اطراف نشود .
جنس سقف کاذب می تواند از گچ ، چوب ، فلزات رنگین ، پی وی سی ، شیشه ، آهن ، ورق های فلزی روکش دار ، آلومینیوم ، کامپوزیت و یا ترکیبی از اینها باشد .
سقف های کاذب اولیه با استفاده از قطعات پلاستیکی در سالهای 1365 به بعد در سقف های کامپوزیت کُرمیت ساخته می شدند . اما مشکلاتی از قبیل گران بودن مصالح ، نچسبیدن به گچ و خاک و خزش (Creep) باعث گردید که استفاده از آن ها محدود گردد. از سوی دیگر دسترسی به مواد اولیه ورق گالوانیزه در داخل کشور و تولید انواع ورق گالوانیزه به صورت رابیتس در شکلها و فرمهای مختلف ، سازندگان را به سمت استفاده از این محصول سوق داد .
طراحان سقف کاذب با بهره گیری از تنوع و انعطاف پذیری مصالح موجود ، می توانند اشکال بسیار زیبایی را در سقف ساختمانها بوجود آورند . این رشته از صنعت ساختمان به تخصص ویژه ای نیاز دارد .
طراح باید خصوصیات همه سازه ها را به خوبی بشناسد . با انواع سقف کاذب آشنایی داشته باشد و کاربرد آنها را در موقعیت های مختلف درک کند تا در هر مورد بتواند بهترین سقف کاذب را طراحی و اجرا نماید . عوامل تعیین کننده در انتخاب شکل و مصالح سقف کاذب عبارتند از : میزان رطوبت و دمای محل ، آکوستیک ، نورپردازی ، زیبایی ، هزینه و ….
نصب آسان سقف کاذب از جمله عوامل مهم در انتخاب نوع سقف کاذب به عوامل زیر بستگی دارد :
سبکی متریال ، انتخاب زوایایی که براحتی سقف مورد نظر اجرا شود ، انتخاب متریالی که زوایای پوشش را تامین کند و به راحتی در کنار هم جفت و جور شود، با سهولت آویزان کردن سقف و مهار آن از سقف اصلی ، تولید سازه هایی با اندازه های مختلف در انتخاب طرح و اجزاء سقف کاذب همفکری نزدیک بین مجری سقف کاذب و معمار طراح باید وجود داشته باشد.